welcome image

Welcome

H μηχανική είναι ό,τι κοντινότερο στη μαγεία που υπάρχει στον κόσμο

Elon Musk

Καλώς ορίσατε!

Κάθε κτίριο, κάθε κατασκευή,
πρέπει να εμπεριέχει και κάποια ψήγματα ποιητικότητας.

Παρόλα αυτά, χρειάζονται πολλά περισσότερα από ρίμες και στίχοι για την ολοκλήρωσή τους. Σωστός σχεδιασμός, ακριβής υλοποίηση, τέλειος χρονισμός, ιδανικός συγχρονισμός, είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία που μπορούν να μετατρέψουν ένα σχέδιο σε ένα εμπνευσμένο έργο. Ένα αξιόπιστο έργο, και ένα σονέτο για τις αισθήσεις…

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή, πρέπει να λαμβάνεται μια πληθώρα βασικών υπηρεσιών. Η εμπειρία όμως είναι αυτή που μπορεί να μετατρέψει αυτό το ευρύ φάσμα σε μια δέσμη ακριβείας που θα μπορέσει να μας κατευθύνει προς τον στόχο μας: την επιτυχία. Και μπορεί να μην είμαστε εργαστήριο Φυσικής, αλλά πιστεύουμε πως σας δώσαμε μια ξεκάθαρα ιδέα το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποί μας για σας… 

Mελέτη – Επίβλεψη

 

Με μια διαδικασία που ξεκινάει με την αρχιτεκτονική προμελέτη, καταγράφουμε, αποτυπώνουμε και συνδυάζουμε όλες εκείνες τις πρακτικές και λύσεις που θα κάνουν κάθε κατασκευή άρτια σε επίπεδο υλοποίησης, αισθητικά συνεπή, λειτουργική σε κάθε παράμετρό της. Φυσικά, από μια τέτοια διαδικασία, δεν θα μπορούσε να λείπει ο συνυπολογισμός της σχέσης του κτιρίου με το περιβάλλον, παράγοντας καίριος και καθοριστικός ανεξάρτητα από την κλίμακά του.

  • Κτίρια κατοικιών
  • Βιομηχανικά
  • Ειδικά κτίρια
  • Διατηρητέα

Συμβουλευτική-Αδειοδότηση

 

Όταν ως γραφείο “μετράς” ήδη σχεδόν μισό αιώνα συνεπούς επαγγελματικής δραστηριότητας, είναι επόμενο να έχεις την εμπειρία που θα μπορεί να καθοδηγήσει την πορεία κάθε κατασκευής προς τη σωστή κατεύθυνση. Η συμβουλευτική σε ό,τι αφορά ένα έργο έχει πρακτικά απεριόριστες εφαρμογές -από τη βασική δομή του, ως την ανάδειξη της βαρύτητας παραμέτρων που αρχικά ή φαινομενικά μοιάζουν ασήμαντες.

 

 

Διατηρητέα/ενισχύσεις κτιρίων

Κάθε σπίτι έχει το αφήγημά του. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης μιας πόλης περνάει μέσα από τα κτίριά της και απαιτεί προσεκτική σκέψη. Για μας, είναι συναρπαστικό το ότι αποτελούμε μέρος αυτής της διαδικασίας.

Ιδιωτικές Κατοικίες

Η δημιουργία μιας κατοικίας δεν αφορά μόνο το αισθητικό μέρος, αλλά και την ασφάλεια που δημιουργεί. Το χτίσιμο ενός σπιτιού με αντίληψη για τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας είναι μια απαιτητική διεργασία.

Μεταλλικές κατασκευές

Δημιουργία μεταλλικών κατασκευών μεγάλης κλίμακας για εταιρείες και επιχειρήσεις.

​​WHO WE ARE

 

Σε έναν διαρκώς διευρυνόμενο κόσμο, μια κατασκευαστική εταιρεία που βρίσκεται ήδη στη δεύτερη γενιά πρέπει ν’ αναζητά πάντα ό,τι προσφέρει το μέλλον, διατηρώντας το ήθος και τη συνέπεια ως θεμελιώδεις αρχές της.

Αυτή είναι η OMC Engineering.  

1975

Το τεχνικό γραφείο OMC Engineering ιδρύθηκε το 1978 από τον Ορέστη Μπακάλμπαση, πολιτικό μηχανικό Α.Π.Θ. Η έναρξη της λειτουργίας του γραφείου συνέπεσε με τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μπακάλμπασης να εμπλακεί άμεσα και έντονα με το πραγματικό αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού. Έτσι, για χρόνια ασχολήθηκε με μετασεισμικές επεμβάσεις και μελέτες επισκευής σε πληγέντα κτίρια σε όλη τη χώρα. Η τεράστια εμπειρία που αποκόμισε αυτό το διάστημα, τον βοήθησε και στην εκπόνηση στατικών μελετών νέων κατασκευών, κάθε κλίμακας -από μικρές μονοκατοικίες ως βιομηχανικά κτίρια και συγκροτήματα κατοικιών. 

2010

Η δεκαετία 2002-2012 σηματοδοτείται από σημαντικές αλλαγές. Η OMC Engineering μεταφέρεται εγκαθίσταται σε νέο επαγγελματικό χώρο (που βρίσκεται ως σήμερα), αποκτά για πρώτη φορά συνεργάτες μηχανικούς, ενώ εντάσσονται στο δυναμικό της και 2 ακόμα μέλη της οικογένειας: η Μυρτώ Μπακάλμπαση, αρχιτέκτων μηχανικός Α.Π.Θ., η οποία σύστησε και οργάνωσε το αρχιτεκτονικό τμήμα του γραφείου, καθώς και η Χριστίνα Μπακάλμπαση, πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ.

Το μέλλον

Στελεχωμένη σήμερα από 12 συνεργάτες μηχανικούς-αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, και εφοδιασμένη με σημαντική εμπειρία σε απαιτητικές στατικές και αρχιτεκτονικές μελέτες, η OMC Engineering υλοποιεί με σοβαρότητα και συνέπεια τα σχέδιά της για το μέλλον!

SLIDE

Τι λένε για εμάς

Οι επιστήμονες ονειρεύονται να κάνουν μεγάλα πράγματα,
οι μηχανικοί τα κάνουν.

James Michener

Κεντρικά
Πεστών 17
546 38
Θεσσαλονίκη

[email protected]
Τηλ: 2310 989 859

© 2020 OMC Engineering. All Rights Reserved. - Crafted by Blindstudio